Om os

Historien bag Happiness day

I 1980 samlede Mother Theresas orden en lille forladt dreng op fra gaderne i Calcutta. Jayme Illien, som drengen kom til at hedde, blev senere adopteret i USA og fik et godt liv.

Da han blev voksen, blev Jayme FN rådgiver, hvor han forelagde dem idéen om at udråbe en årlig ’Happiness Day’ og vedtage en resolution, der anerkender retten til at søge lykke som en grundlæggende målsætning for mennesket.


Således blev The International Day of Happiness Resolution 66/281 vedtaget af FN d. 28 juni, 2012, og 20. marts udråbt til International Day of Happiness.


I forbindelse med fejringen af Happiness Day, er Danmark siden 2012 blevet kåret til verdens lykkeligste land 3 gange i FNs World Happiness Report… og det forpligter!


Hvem er vi?

Foreningen International Day of Happiness 

Foreningen er stiftet af Vicki Karen Lang, født i USA men gennem mere en 40 år bosiddende i Danmark. Vicki har en vision om at skabe og dele glæde for at vi alle kan leve et liv i lykke og glæde. Vicki bidrager ved hjælp af kollagekunst, der tæller mange bestilte personlige kollager, og hun har blandt andet udstillet i Tivoli og i Politikkens forhal. Vicki er personlig kristen og bruger tid på i alle sammenhænge at møde mennesker i tolerance og kærlighed.


Formål

Foreningens formål er at videreføre og skabe grobund for den tanke, som FN resolutionen af 2012 fastlagde, hvor individets mulighed for at leve et lykkeligt liv er en grundliggende rettighed. At Danmark nu 3 gange er blevet kåret til Verdens Lykkeligste i FNs World Happiness Report giver stof til eftertanke, og det forpligter.


Foreningen International Day of Happiness arbejder for at sætte fokus på og derigennem udvikle vores nationale lykke samt at sikre, at den indsigt udmønter sig i konkrete meningsfyldte tiltag.


Det er vores målsætning, at fejringen vil blive en årligt tilbagevendende begivenhed, der kan sætte fokus på intentionen bag FN’s vision. Samtidig vil vi forene ildsjæle og sponsormidler om konkrete meningsfyldte godgørende formål.


Vision

Foreningen ønsker at sætte fokus på kilden til den danske lykke og at dele den med resten af verden under mottoet: ”Happiness is best, when it is shared”. Således har foreningen ambitioner om at bidrage til fejringen af Happiness Day som en årligt tilbagevendende begivenhed og derigennem sprede sit budskab – også udenfor Danmarks grænser.


Forening har sat sig nogle konkrete mål:


  • Etablere en flersproget hjemmeside, der engagerer og involverer besøgende i fejringen af begivenheden
  • Etablere konkrete samarbejder med ildsjæle, virksomheder, institutioner, medier og andre interessenter omkring projektet
  • Planlægge og eksekvere en konkret fejring i København i 2018, der sætter fokus på FN’s mærkedag, synliggør foreningen, skaber maksimal positiv omtale og trafik til hjemmesiden og danner et solidt fundament for at videreudvikle konceptet i de kommende år.


Organisation

Foreningen International Day Of Happiness blev grundlagt 2. november 2017.

HAPPY CATWALK

Presenteret af Copenhagen Fashion Week for Happiness Day 2018

Event 2019